środa, 30 września 2020

Galeria: Jaszczuroludzie z Lustrii.
Gallery: Lizardmen from Lustria.

Zaczynając malowanie Jaszczuroludzi z Lustrii planowałem utrzymać modele w stylu grimdark, w stronę którego ostatnio zmierzam.

Jak zwykle projekt w trakcie realizacji ewoluował i w efekcie otrzymałem jedną z bardziej kolorowych kompanii w mojej kolekcji.

Przy czym udało mi się mimo wszystko zachować podział pomiędzy stonowanymi kolorami jaszczurek i żywymi kolorowymi dodatkami, w które stwory są wystrojone, a także mocno zielonymi podstawkami.

Pierwszy raz malowałem także rozżarzoną stal - na grotach włóczni i rękawicy. Nie do końca wyszło tak jakbym chciał, ale myślę, że jak na pierwszy raz nie jest źle.

Roślinność na podstawkach oraz ogólnie widoczne na podstawkach detale to odpowiednio fototrawione blaszki i żywiczne odlewy od GW sprzedawane kiedyś w zestawach do waloryzacji podstawek. Kilka lat temu kupiłem kilka takich zestawów i w końcu doczekały się wykorzystania.

Modele do kompanii Jaszczuroludzi z Lustri do Warheim FS pochodzą z zestawów 
Start Collecting! SeraphonStart Collecting! SkinksSaurus Oldblood oraz Chameleon Skinks Kroxigor od GW.
When I started painting the Lizardmen from Lustria, I planned to maintain the grimdark style miniatures that I have been moving towards recently.

As usual, the project evolved during implementation and as a result I got one of the most colorful companies in my collection.

At the same time, I managed to keep the division between subdued colors of lizards and vivid colorful accessories in which the creatures are dressed, as well as strongly green bases.

The first time I painted red-hot steel - on the tips of spears and gloves. It didn't quite turn out as I would like it to be, but I think it's not bad for the first time.

The vegetation on the coasters and the details generally visible on the coasters are appropriately photo-etched plaques and resin casts from Games Workshop, which were once sold in valorization sets for the bases. A few years ago I bought a few of these sets and they finally got used.

Miniatures for the warband Lizardmen from Lustria to Warheim FS come from the 
Start Collecting! SeraphonStart Collecting! SkinksSaurus Oldblood and Chameleon Skinks and Kroxigor
 from Games Workshop.



Możecie także zostać Patronami DansE MacabrE i wesprzeć projekt za pośrednictwem strony patronite.pl.

A więcej o moim udziale na patronite.pl znajdziecie TUTAJ.
You can also become Patrons of DansE MacabrE and support the project through the patronite.pl website.

And more about my participation at patronite.pl can be found HERE.

Zachęcam także do POLUBIENIA gry Warheim FS na FB,
dołączenia do BLOGOSFERY oraz komentowania wpisów!
Zapraszam także na forum AZYLIUM, które skupia graczy
Mordheim i Warheim FS.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz